Wie ben ik?

Tsja, wie ben ik? Mijn naam is Matthias Mentz en sommige mensen noemen me Ties, waar ik absoluut geen probleem mee heb. Het is zelfs mijn nickname geworden; een naam waar ik trots op ben. Ben in 1984 geboren waardoor ik voor de wet volwassen ben en mijn eigen boontjes mag doppen. Gelukkig voel ik me helemaal niet zo volwassen en ik hoop dat ik dat nog ff vol kan houden, maar dat terzijde.

Het terretorium waarin ik leef bevindt zich in Deventer, maar breidt zich langzaam uit in de richting van Nijmegen, waar ik studeer. De volgende vraag is dan altijd wat ik daar dan wel studeer. Nou, tandheelkunde dus. Tandheelkunde? Ja, tandheelkunde. Waarom weet ik eigenlijk ook niet precies. Mijn profiel was Natuur en Gezondheid, dus lag het voor de hand dat ik iets medisch ging doen. Probleem was dat ik helemaal niet zoveel zin had in studeren en daar ook totaal niet mee bezig was, waardoor de keuze alsmaar uitgesteld werd. Totdat ik 10 mei toch eens iets moest kiezen, wilde ik deel kunnen nemen aan de loting. Ik dacht 'kom, doe eens gek', en koos tandheelkunde. Omdat biomedische technologie me ook wel aardig leek, heb ik het lot laten beslissen. Werd ik ingeloot (de kans zou ongeveer 60% bedragen), dan zou ik tandheelkunde doen. Werd ik uitgeloot, dan werd het biomedische technologie.

Na 10 mei heb ik het eindexamen ff gefixed en ben toen gaan genieten van m'n welverdiende vakantie. Toen ik terugkwam lag er een brief van de uni op de deurmat waarop stond dat ik was ingeloot voor tandheelkunde. Groot nieuws natuurlijk. Nu wist ik eindelijk wat ik ging studeren :-)

Tijdens de introductieweek, waarbij ik maar 1 dag aanwezig was, heb ik de uni voor het eerst gezien. Tevens was ik, voor zover ik me kan herinneren, voor het eerst in Nijmegen. Helaas kon ik het gebouw niet van binnen bezichtigen omdat we het veels te druk hadden met zinnige dingen als koppengooien en buikschuiven.
Op 2 september 2002 was het dan eindelijk zover. Om 10 uur 's ochtends het eerste college in zaal 55. Vol goede moed stapte ik om 9.30 uur het tandheelkunde-gebouw voor het eerst van m'n leven binnen en voegde me bij de andere veels te vroeg gearriveerde mede eerste-jaars tandheelkundestudenten. Vanaf die dag reisde ik in het verleden iedere werkdag op en neer tussen Deventer en Nijmegen. Sinds het begin van mijn derde jaar heb ik een kamer in het centrum van Nijmegen waar ik natuurlijk weer allerlei bijzondere avonturen beleef. Al deze belevenissen zijn natuurlijk te lezen in mijn dagboeken.

Tot zo ver mijn leven als student. Uiteraard doe ik nog veel meer boeiende dingen. Zo speel ik bijvoorbeeld al ongeveer 10 jaar piano. In principe speel ik allerlei verschillende stijlen, maar het mooiste vind ik toch....Boogie Woogie!! Volgens sommige mensen de moeilijkste muziekstijl, volgens anderen dom getingel waarbij elke willekeurige toets die je aanslaat de juiste is. Feit is dat het jazz-achtige muziek is, die meestal vrolijk, maar soms ook treurig kan zijn. De linkerhand speelt een vast ritme en de rechterhand een flitsende melodie. Die combinatie is geweldig. Wil je een voorbeeldje horen van een door mij gespeelde boogie, klik dan hier.

Naast piano heb ik ook een hele tijd lang judo beoefend. Helaas moest ik hiermee stoppen omdat er te veel tijd ging zitten in de studie. Velen denken dat ik deze sport deed om mezelf op straat te kunnen verdedigen, maar niets is minder waar. Ik vind het gewoon een mooie sport. Bij sport gaat het erom je tegenstander n jezelf te overwinnen. Bij een vecht- of verdedigingssport heb je bij een overwinning ook echt het gevoel dat je je tegenstander fysiek hebt overwonnen. Je maakt geen gebruik van hulpmiddelen zoals een bal of een tennisracket om van de ander te winnen, nee, je gebruikt alleen je eigen lichaam. Eigenlijk is judo net schaken; iedere zet lokt een reactie uit, en iedere reactie lokt een volgende reactie uit. Ik geef een ruk naar voren, de tegenstander zet een stap, ik haal het been weg en de tegenstander valt op de grond. Gewonnen. Zo simpel is het eigenlijk. Dt is judo. (helaas is het in de praktijk iets moelijker) Overigens heb ik het geluk dat wij hier in Nijmegen gezegend zijn met een prachtig sportcentrum. Hier fitness ik zo'n 2 tot 3 keer per week en heb ik tevens de mogelijkheid andere sporten zoals jiu jitsu te bedrijven.

Een mensenleven is te boeiend om hier te vertellen, en daarom hou ik het hier ook maar bij. Er zijn nog wel andere hobby's, zoals fotografie, maar dat kun je zelf wel zien op deze site. Kijk een beetje rond en vermaak jezelf. Veel plezier,

TiesCopyright 2002 FcKnudde.com